Летен камп во хотел „Пела“ – Охрид

Летен камп во хотел „Пела“ – Охрид

Реализација на традиционалната Летната програма на Летниот камп 2022 во хотел „Пела“ во Охрид во период од 14 јуни до 20 јули, со група од 10 деца. Покрај природните убавини на Охридското езеро и можностите кои ги нуди прекрасниот хотел „Пела“, децата учествуваа во едукативни работилници, игри, истакнувања, кои ги предвидува самата програма, се со […]

Летен камп во хотел „Гранит“-Охрид

Летен камп во хотел „Гранит“-Охрид

Реализација на традиционалната Летната програма на Летниот камп 2022 во хотел „Гранит“ во Охрид во период од 04 јуни до 10 јули, со група од 20 деца. Покрај природните убавини на Охридското езеро и можностите кои ги нуди прекрасниот хотел „Гранит“, децата учествуваа во едукативни работилници, игри, истакнувања, кои ги предвидува самата програма, се со […]

Летен камп хотел „Инекс Олгица“ Охрид

Летен камп хотел „Инекс Олгица“ Охрид

Реализација на традиционалната Летната програма на Летниот камп 2022 во хотел „Инекс Олгица“ во Охрид во период од 26 јуни до 02 јули, со група од 22 деца. Покрај природните убавини на Охридското езеро и можностите кои ги нуди прекрасниот Хотел „Инекс Олгица“, децата учествуваа во работилници, игри, истакнувања, кои ги предвидува самата програма, се […]

ОД ДЕЦАТА ЗА ДЕЦАТА

ОД ДЕЦАТА ЗА ДЕЦАТА

Детската Амбасада за Сите Деца во Светот го реализира традицоналниот Проект „Од децата за децата“, кој што е во координација со седумте Основни Општински Училишта од Прилеп. Целта е постигната и се разбуди духот на јасен придонес на секој ученик во градењето на хуманистичкото општество. При тоа децата донираа средства (пари, храна, облека, играчка или […]

Запознај ја Македонија за да ја сакаш повеќе

Запознај ја Македонија за да ја сакаш повеќе

Едукативна посета на Стоби, Струмица со весела дружба во хотелот „Вила Парк“ и прекрасните манастири св. 15 Тивериополски маченици, св. Богородица – Елеуса, св Леонтиј(Водоча), како и убавите бањи хотел „Цар Самуил“ во Банско. Проект за социјализација и правилен психо-физички развој на децата.

Ден на планетата Земја

Ден на планетата Земја

Светски ден на планетата ЗемјаПрвпат Светскиот ден на планетата Земја е одбележан на 22 април 1970-та година во САД, а од 1992 година и во целиот свет. Денес го одбележуваат повеќе од 175 држави.Меѓународниот ден на планетата Земја е на 22. Април секоја година се одбележува ширум светот со разни манифестации и акции, со цел […]

Работилница „Ден на лицата со аутизам“

Работилница „Ден на лицата со аутизам“

По повод денот на лицата со аутизам реализирана е работилница за запознавање со поимот аутизам, дискриминација, стереотипи и предрасуди, инклузија и инклузивно образование. Работилницата траеше 90 минути, а децата со внимамие ги следеа зададените задачи и успешно ги реализираа. Децата го гледаа документарниот филмот „Дрона и јас“ и се запознаа со Дрона, дете со аутизам, […]

Заедно посилни

Заедно посилни

Заедно посилни – Едукативна посета на градот на конзулите Битола. Во организација на Детската Амбасада се реализираше едукативната посета на убавиот град на конзулите Битола.Целта беше постигната со самото дружење на децта од различна возраст и различни целни групи, која цели кон правилен психо-физички развој на децата.Продолжуваме со реализација на оваа едукативна програма која е […]

Секоја жена е херој во нечиј живот

Секоја жена е херој во нечиј живот

Со мотото „Секоја жена е херој во нечиј живот“, децата координатори при Детската Амбасада за Сите Деца во Светот, по повод Меѓународниот ден на жената 8ми Март реализираа хуманитарна акција со продажба на цвеќина. Како и во изминатите години продажбата е со хуманитарен карактер со тоа што собраните средства ќе бидат донирани на самохрана мајка […]