Секоја жена е херој во нечиј живот

Секоја жена е херој во нечиј живот

Со мотото „Секоја жена е херој во нечиј живот“, децата координатори при Детската Амбасада за Сите Деца во Светот, по повод Меѓународниот ден на жената 8ми Март реализираа хуманитарна акција со продажба на цвеќина. Како и во изминатите години продажбата е со хуманитарен карактер со тоа што собраните средства ќе бидат донирани на самохрана мајка […]

Божикен ручек

Божикен ручек

По 17-ти пат, традиционално, во организација на Детската Амбасада за Сите Деца во Светот, 500 деца се дружеа на свечен Божикен Ручек и ќе го славеа Христовото раѓање. На оваа прослава Детската Амбасада за Сите Деца во Светот го додели најпрестижното признание за општествена одговорност ОРДЕН ЗА НОСИТЕЛ НА МИРОТ. Оваа година ова меѓународно признание […]

20ти Ноември – Светски ден на детето

20ти Ноември – Светски ден на детето

Детската Амбасада За Сите Деца Во Светот согласно проектот,, Заедно посилни” организираше работилница на која децата координатори ги презентираа резултатите од претходно спроведеното истражување во кое учествуваат 496 деца од основните училишта на Општина Прилеп од сите одделенија, пополнувајќи го online анкетниот прашалник. Водени од предизвикот, дали децата ги знаат своите права, колку тие се […]

Заедно посилни

Заедно посилни

Преку проектот „Заедно посилни“, Детската Амбасада ја реализираше едукативната посета на убавиот град на конзулите Битола. Целта беше постигната со самото дружење на децта од различна возраст и различни целни групи, која цели кон правилен психо-физички развој на децата. Продолжуваме со реализација на оваа едукативна програма која е од многу големо значање за децата.

ДЕТСКА НЕДЕЛА

ДЕТСКА НЕДЕЛА

Детската недела за оваа година заврши, a како последна активност на децата координатори беше спроведено истражување, со анонимна анкета во основните општински училишта во Прилеп, за тоа колку децата се запознати со нивните детски права. По обработка на податоците од истражувањето, резултатите ќе бидат јавно достапни на нашите профили на социјалните мрежи и на нашата […]

Детска недела

Детска недела

Децата зедоа учество во работилницата „Илустрација на другарство“. Продолжуваме со вториот ден од детската недела. Следеше илустрација на другарство. Прво ги претставија своите најдобри другари/ки и кажаа за нивните добри особини, па потоа следеше илустрација со своите другари/ки. Целта се оствари на оваа работилница, децата зедоа полно учество и во дискусијата за другарство, и во […]

Детска недела

Детска недела

Првата недела од месец октомвти секоја година ја претставува детската недела, а ние ја започнуваме со работилница за запознавање со детските права и најважното – другарството. И детските права и другарството се многу битни за развојот на едно дете. Тоа го заклучивме од самата работилница. Како што предвидува Програмата за работа од проектот „Заедно посилни“ […]

Летен камп во хотел „Пела“ – Охрид

Летен камп во хотел „Пела“ – Охрид

Реализација на традиционалната Летната програма на Летниот камп 2022 во хотел „Пела“ во Охрид во период од 14 јуни до 20 јули, со група од 10 деца. Покрај природните убавини на Охридското езеро и можностите кои ги нуди прекрасниот хотел „Пела“, децата учествуваа во едукативни работилници, игри, истакнувања, кои ги предвидува самата програма, се со […]

Летен камп во хотел „Гранит“-Охрид

Летен камп во хотел „Гранит“-Охрид

Реализација на традиционалната Летната програма на Летниот камп 2022 во хотел „Гранит“ во Охрид во период од 04 јуни до 10 јули, со група од 20 деца. Покрај природните убавини на Охридското езеро и можностите кои ги нуди прекрасниот хотел „Гранит“, децата учествуваа во едукативни работилници, игри, истакнувања, кои ги предвидува самата програма, се со […]

Летен камп хотел „Инекс Олгица“ Охрид

Летен камп хотел „Инекс Олгица“ Охрид

Реализација на традиционалната Летната програма на Летниот камп 2022 во хотел „Инекс Олгица“ во Охрид во период од 26 јуни до 02 јули, со група од 22 деца. Покрај природните убавини на Охридското езеро и можностите кои ги нуди прекрасниот Хотел „Инекс Олгица“, децата учествуваа во работилници, игри, истакнувања, кои ги предвидува самата програма, се […]