Работилница: „ Штетноста на цигарите и зависноста кај младите“

Работилница: „ Штетноста на цигарите и зависноста кај младите“

Работилница: „ Штетноста на цигарите и зависноста кај младите“ Денес по повод интернационалниот ден на тутунот, во просториите на Детската Амбасада за Сите Деца во Светот, се одржа работилница на тема:„ Штетноста на цигарите и зависноста кај младите“. Оваа работилница ја водеа децата координатори и в.д. Генералниот Секретар, г-дин Петар Стојаноски, а учество зедоа триесетина […]

Конкурс за поезија и проза – „Солунските браќа сонце на Словенските народи“

Конкурс за поезија и проза – „Солунските браќа сонце на Словенските народи“

По повод денот на Македонските просветители Св Кирил и Методиј, Едукативниот центар при Детската Амбасада за Сите Деца во Светот за прв пат оваа година зеде учество на конкурсот за поезија и проза, каде што со свои творби настапуваа и наши членови, на тема: „Солунските браќа сонце на Словенските народи“. Овај конкурс се одржа во […]

Детската Амбасада во посета на Австрија

Детската Амбасада во посета на Австрија

Детската Амбасада оваа година ја реализира програмската заложба од овој проект со посета на пријателската Република Австрија, односно убавиот град Виена, но попатно ги посети и градовите: Братислава од Република Словачка и Будимпешта во Република Унгарија. Децата беа среќни и видливо задоволни од убавите културно историски знаменитости на овие убави европски градови.Големата возбуда и задоволство […]