Во сеќавање на 100 години од раѓањето на Киро Глигоров

Во сеќавање на 100 години од раѓањето на Киро Глигоров

Во спомен сеќавање на Првиот Претседател на Република Македонија и Почесен Амбасадор и поддржувач на Детската Амбасада за Сите Деца во Светот, Г-дин Киро Глигоров. Споменот на таткото на демократска Македонија никогаш да не престане! Во сеќавање на 100 години од раѓањето на Киро Глигоров. 03.05.1917 – 03.05.2017 In memory of the first President of […]

Запознај ја Македонија, за да ја засакаш повеќе

Запознај ја Македонија, за да ја засакаш повеќе

Една од најзначајните програми која се реализира од самото основање на Детката Амбасада е програмата за запознавање на сопствената држава Република Македонија, со сето свое културно-историско и природно национално богатство. За таа цел беше предвидена, дводневна посета на Струмичкиот регион. Програмата започна со посета на Националниот локалитет „Стоби“, каде што децата беа запознати со историјата […]