Настани

Божиќен Ручек

Божиќен Ручек

Идејата за една заедничка трпеза со промоција на вистинските традицонални вредности на македонското општество започна 2005 година. Во 2006 година на ден Божиќ, 07 јануар, во хотелот „Александар Палас“ во Скопје, се собраа 500 деца од сите краеви на Република Македонија, од сите целни групи, заедно и единствени...

Градиме мостови на пријателства

Градиме мостови на пријателства

Проектната програма „Градиме мостови на пријателство“ е меѓународна програма за децата од Република Македонија и Светот, која се реализира преку Центарот за дипломатија на Детската Амбасада за Сите Деца во Светот. Оваа програма има за цел да воспостави искрени

Заеедно посилни

Заеедно посилни

Со намера за зближување на децата од општина Прилеп, нивно другарување од сите урбани заедници во општината и едукација и социјализација на децата со нови научни, културни и историски знаења, Детската Амбасада за Сите Деца во Светот во 2011 година ја воспостави програмата „Заедно посилни“ во координација...

Зимски Камп

Зимски Камп

Со потребата од значењето на програмата за ресоцијализација врз децата на загинатите бранители, во 2002 година започна организацијата на зимските кампови насловена како „Зима за оваа година“. Првите зимски активности се организираа во ЈУ ДО „Пелистер“. Незаборавен момент од овие ...

Запознаја Македонија да ја сакаш повеќе

Запознаја Македонија да ја сакаш повеќе

Една од најзначајните програми која се реализира од самото основање на Детката Амбасада е програмата за запознавање на сопствената држава Република Македонија, со сето свое културно-историско и природно национално богатство. Оваа програма цели кон остварување на задачите за едукација ...

Летен Камп

Летен Камп

Од летото 1999 година, Детската Амбасада за Сите Деца во Светот секоја година традиционално организира летни кампови за децата од нашите целни групи. Со оваа програма се опфатени: децата без родители, децата болни од церебрална парализа, децата на загинатите бранители, деца со пречки во ...

Новодишна Програма

Новодишна Програма

Новогодишната програма „Покажи што знаеш“ е од хуманитарен карактер, проовираќи ги вредностите на еднаквост во општеството. Основна цел, преку почитување на човековите права и воопшто правата на детето, е промоцијата на еднаквоста во општеството на сите деца...

Наши Пријатели

                               

За подетални информации околу донации може да дознате овде

Новости