8-ми Април, меѓународен ден на Ромите

Сподели:

Членовите на Детската Амбасада за Сите Деца во Светот, преку Арт работилницата на ДЕЦ „4-ти Јули“, изработија ликовни дела поврзани со меѓународниот ден на ромите. Децата преку цртежи им го честитаа овој значаен ден за ромите. Оваа активност е реализирана во соработка со ООУ „Добре Јованоски“ од Прилеп, каде што беа изложени делата.


Нека овај ден им е честит на сите роми ширум светот, со желби за љубов, мир и благосостојба!
„ЕДНО НЕБО ЗА СИТЕ ДЕЦА“