Ден на планетата Земја

Ден на планетата Земја

Светски ден на планетата ЗемјаПрвпат Светскиот ден на планетата Земја е одбележан на 22 април 1970-та година во САД, а од 1992 година и во целиот свет. Денес го одбележуваат повеќе од 175 држави.Меѓународниот ден на планетата Земја е на 22. Април секоја година се одбележува ширум светот со разни манифестации и акции, со цел […]