Работилница „Ден на лицата со аутизам“

Работилница „Ден на лицата со аутизам“

По повод денот на лицата со аутизам реализирана е работилница за запознавање со поимот аутизам, дискриминација, стереотипи и предрасуди, инклузија и инклузивно образование. Работилницата траеше 90 минути, а децата со внимамие ги следеа зададените задачи и успешно ги реализираа. Децата го гледаа документарниот филмот „Дрона и јас“ и се запознаа со Дрона, дете со аутизам, […]