Секоја жена е херој во нечиј живот

Секоја жена е херој во нечиј живот

Со мотото „Секоја жена е херој во нечиј живот“, децата координатори при Детската Амбасада за Сите Деца во Светот, по повод Меѓународниот ден на жената 8ми Март реализираа хуманитарна акција со продажба на цвеќина. Како и во изминатите години продажбата е со хуманитарен карактер со тоа што собраните средства ќе бидат донирани на самохрана мајка […]

Меѓународен ден на мајчиниот јазик

Меѓународен ден на мајчиниот јазик

По повод Меѓународниот ден на мајчиниот јазик, 21 февруари, во големата сала на Општина Прилеп, по петти пат го организираше литературното читање во поезија и проза на мајчин јазик на слободна тема. Учество зедоа основните училишта од Општина Прилеп, Општина Долнени, Општина Кривогаштани и Општина Крушево.Учество зедоа дваесет и четири ученици кои се преставија со […]