Детската Амбасада за Сите Деца во Светот средба со Претседателот на Владата на Република Македонија Г-дин Зоран Заев

Детската Амбасада за Сите Деца во Светот средба со Претседателот на Владата на Република Македонија Г-дин Зоран Заев

Детската Амбасада за Сите Деца во Светот денес оствари многу значајна средба со Претседателот на Владата на Република Македонија Г-дин Зоран Заев, на која средба се дискутираа елементите на соработка и поддршка во интерес на нашите најмили – децата.   The Children’s Embassy for All Children in the World today held a very important meeting […]

Светските денови на демократијата и мирот

Светските денови на демократијата и мирот

По повод светските денови на демократијата и мирот, децата координатори ги посетија сите основни училишта во Прилеп и изработија работилници на тема „Демократија“. Учество зедоа ученици од осмо и деветто одделение, а во склоп на часот по Граѓанско образование. Овај караван ја постигна својата цел, учениците активно учествуваа во групната изработка на проектот, со внимание […]

Светскиот ден на Спонзорството

Светскиот ден на Спонзорството

На 05. септември е светскиот ден на Спонзорството, а по тој повод Детската Амбасада за Сите Деца во Светот, организираше настан на кој додели Благодарници за покажана хуманост и разбирање во градењето на хуманистичкото пштество. Благодарници беа доделени на сите пријатели на децата, кои преку разни начини помогнаа за успешна реализација.  

Доделување на дипломи на над 200 деца

Доделување на дипломи на над 200 деца

Доделување на дипломите на над 200 деца од нашиот Прилеп, кои успешно ги завршија јазичните сесии по:англиски јазик, германски јазик, италијански јазик, шпански јазик, веб дизајн и математика, на Детскиот Едукативен Центар “4-ти Јули“ во Прилеп, кој постои 14 години. Децата можат да ги користат дипломите за да го покажат своето стекнато знаење, како од […]