Во сеќавање на 100 години од раѓањето на Киро Глигоров

Сподели:

Во спомен сеќавање на Првиот Претседател на Република Македонија и Почесен Амбасадор и поддржувач на Детската Амбасада за Сите Деца во Светот, Г-дин Киро Глигоров. Споменот на таткото на демократска Македонија никогаш да не престане!

Во сеќавање на 100 години од раѓањето на Киро Глигоров. 03.05.1917 – 03.05.2017

In memory of the first President of the Republic of Macedonia and Honorary Ambassador and supporter of the Children’s Embassy for All Children in the World, Mr. Kiro Gligorov. The memory of the father of democratic Macedonia never stop! Commemorating the 100 years since the birth of Kiro Gligorov. 03.05.1917 – 03.05.2017