Настани

Божиќен Ручек

Божиќен Ручек

Идејата за една заедничка трпеза со промоција на вистинските традицонални вредности на македонското општество започна 2005 година. Во 2006 година на ден Божиќ, 07 јануар, во хотелот „Александар Палас“ во Скопје, се собраа 500 деца од сите краеви на Република Македонија, од сите целни групи, заедно и единствени...

Градиме мостови на пријателства

Градиме мостови на пријателства

Проектната програма „Градиме мостови на пријателство“ е меѓународна програма за децата од Република Македонија и Светот, која се реализира преку Центарот за дипломатија на Детската Амбасада за Сите Деца во Светот. Оваа програма има за цел да воспостави искрени

Заеедно посилни

Заеедно посилни

Со намера за зближување на децата од општина Прилеп, нивно другарување од сите урбани заедници во општината и едукација и социјализација на децата со нови научни, културни и историски знаења, Детската Амбасада за Сите Деца во Светот во 2011 година ја воспостави програмата „Заедно посилни“ во координација...

Зимски Камп

Зимски Камп

Со потребата од значењето на програмата за ресоцијализација врз децата на загинатите бранители, во 2002 година започна организацијата на зимските кампови насловена како „Зима за оваа година“. Првите зимски активности се организираа во ЈУ ДО „Пелистер“. Незаборавен момент од овие ...

Запознаја Македонија да ја сакаш повеќе

Запознаја Македонија да ја сакаш повеќе

Една од најзначајните програми која се реализира од самото основање на Детката Амбасада е програмата за запознавање на сопствената држава Република Македонија, со сето свое културно-историско и природно национално богатство. Оваа програма цели кон остварување на задачите за едукација ...

Летен Камп

Летен Камп

Од летото 1999 година, Детската Амбасада за Сите Деца во Светот секоја година традиционално организира летни кампови за децата од нашите целни групи. Со оваа програма се опфатени: децата без родители, децата болни од церебрална парализа, децата на загинатите бранители, деца со пречки во ...

Новодишна Програма

Новодишна Програма

Новогодишната програма „Покажи што знаеш“ е од хуманитарен карактер, проовираќи ги вредностите на еднаквост во општеството. Основна цел, преку почитување на човековите права и воопшто правата на детето, е промоцијата на еднаквоста во општеството на сите деца...

Наши Пријатели

                               

За подетални информации околу донации може да дознате овде

Новости

 • Секоја жена е херој во нечиј живот

  Со мотото „Секоја жена е херој во нечиј живот“, децата координатори при Детската Амбасада за Сите Деца во Светот, по повод Меѓународниот ден на жената 8ми Март реализираа хуманитарна акција со продажба на цвеќина. Како и во изминатите години продажбата е со хуманитарен карактер со тоа што собраните средства ќе бидат донирани на самохрана мајка […]

  Read more Секоја жена е херој во нечиј живот

  Божикен ручек

  По 17-ти пат, традиционално, во организација на Детската Амбасада за Сите Деца во Светот, 500 деца се дружеа на свечен Божикен Ручек и ќе го славеа Христовото раѓање. На оваа прослава Детската Амбасада за Сите Деца во Светот го додели најпрестижното признание за општествена одговорност ОРДЕН ЗА НОСИТЕЛ НА МИРОТ. Оваа година ова меѓународно признание […]

  Read more Божикен ручек
 • 20ти Ноември – Светски ден на детето

  Детската Амбасада За Сите Деца Во Светот согласно проектот,, Заедно посилни” организираше работилница на која децата координатори ги презентираа резултатите од претходно спроведеното истражување во кое учествуваат 496 деца од основните училишта на Општина Прилеп од сите одделенија, пополнувајќи го online анкетниот прашалник. Водени од предизвикот, дали децата ги знаат своите права, колку тие се […]

  Read more 20ти Ноември – Светски ден на детето

  Заедно посилни

  Преку проектот „Заедно посилни“, Детската Амбасада ја реализираше едукативната посета на убавиот град на конзулите Битола. Целта беше постигната со самото дружење на децта од различна возраст и различни целни групи, која цели кон правилен психо-физички развој на децата. Продолжуваме со реализација на оваа едукативна програма која е од многу големо значање за децата.

  Read more Заедно посилни
 • ДЕТСКА НЕДЕЛА

  Детската недела за оваа година заврши, a како последна активност на децата координатори беше спроведено истражување, со анонимна анкета во основните општински училишта во Прилеп, за тоа колку децата се запознати со нивните детски права. По обработка на податоците од истражувањето, резултатите ќе бидат јавно достапни на нашите профили на социјалните мрежи и на нашата […]

  Read more ДЕТСКА НЕДЕЛА

  Детска недела

  Децата зедоа учество во работилницата „Илустрација на другарство“. Продолжуваме со вториот ден од детската недела. Следеше илустрација на другарство. Прво ги претставија своите најдобри другари/ки и кажаа за нивните добри особини, па потоа следеше илустрација со своите другари/ки. Целта се оствари на оваа работилница, децата зедоа полно учество и во дискусијата за другарство, и во […]

  Read more Детска недела
 • Детска недела

  Првата недела од месец октомвти секоја година ја претставува детската недела, а ние ја започнуваме со работилница за запознавање со детските права и најважното – другарството. И детските права и другарството се многу битни за развојот на едно дете. Тоа го заклучивме од самата работилница. Како што предвидува Програмата за работа од проектот „Заедно посилни“ […]

  Read more Детска недела

  Летен камп во хотел „Пела“ – Охрид

  Реализација на традиционалната Летната програма на Летниот камп 2022 во хотел „Пела“ во Охрид во период од 14 јуни до 20 јули, со група од 10 деца. Покрај природните убавини на Охридското езеро и можностите кои ги нуди прекрасниот хотел „Пела“, децата учествуваа во едукативни работилници, игри, истакнувања, кои ги предвидува самата програма, се со […]

  Read more Летен камп во хотел „Пела“ – Охрид
 • Летен камп во хотел „Гранит“-Охрид

  Реализација на традиционалната Летната програма на Летниот камп 2022 во хотел „Гранит“ во Охрид во период од 04 јуни до 10 јули, со група од 20 деца. Покрај природните убавини на Охридското езеро и можностите кои ги нуди прекрасниот хотел „Гранит“, децата учествуваа во едукативни работилници, игри, истакнувања, кои ги предвидува самата програма, се со […]

  Read more Летен камп во хотел „Гранит“-Охрид

  Летен камп хотел „Инекс Олгица“ Охрид

  Реализација на традиционалната Летната програма на Летниот камп 2022 во хотел „Инекс Олгица“ во Охрид во период од 26 јуни до 02 јули, со група од 22 деца. Покрај природните убавини на Охридското езеро и можностите кои ги нуди прекрасниот Хотел „Инекс Олгица“, децата учествуваа во работилници, игри, истакнувања, кои ги предвидува самата програма, се […]

  Read more Летен камп хотел „Инекс Олгица“ Охрид